dawne wojskowe budynki przy Prokofiewa |
Autor |
Wiadomo¶æ |
lg
|
Wys³any: 2008-04-27, 08:09 dawne wojskowe budynki przy Prokofiewa
|
|
|
Czy ma kto¶ informacje o tym do czego s³u¿y³y dawne budynki wojskowe w lasku przy ul. Prokofiewa? Kiedy przesta³y byæ u¿ytkowane?
Wygl±da bardzo tajemniczo.
S± jakie¶ plany zwi±zane z tym miejscem? |
|
|
|
 |
Walerian ¯yndul
|
Wys³any: 2008-04-27, 13:03
|
|
|
Kiedy¶ by³a tu jednostka - chyba radiolokacyjna lub ³±czno¶ci.
Aktualnie teren ten jest przedmiotem roszczeñ potomków w³a¶ciciela wyw³aszczonego z tej czê¶ci gruntu. |
_________________ Pozdrawiam
Walerian ¯yndul |
|
|
|
 |
Piotr Sucharski
Administrator
|
Wys³any: 2008-04-28, 09:42
|
|
|
Kiedy¶ by³o tam "boisko" (czyt. miejsce) do gry w pi³kê... |
|
|
|
 |
hha
Go¶æ
|
Wys³any: 2008-04-28, 15:28
|
|
|
chyba nie...
tobie Piotrku chodzi chyba o t± jednostkê przy szymanowskiego, a tu jest mowa o tej przy "górach janowskich", nie wiem jak to mam inaczej opisaæ, ale z pewno¶ci± ze starych dobrych czasów bêdziesz wiedzia³ ocb. |
|
|
|
 |
Walerian ¯yndul
|
Wys³any: 2008-04-28, 15:56
|
|
|
Przy ul. Szymanowskiego jest równie¿ jednostka o podobnym charakterze jak przy Prokofiewa, z tym ¿e ta albo jest w trakcie przekazywania nieruchomo¶ci Agencji Mienia Wojskowego. |
Walerian ¯yndul |
|
|
|
 |
Piotr Sucharski
Administrator
|
Wys³any: 2008-04-28, 23:21
|
|
|
hha napisa³/a: | chyba nie...
tobie Piotrku chodzi chyba o t± jednostkê przy szymanowskiego, a tu jest mowa o tej przy "górach janowskich", nie wiem jak to mam inaczej opisaæ, ale z pewno¶ci± ze starych dobrych czasów bêdziesz wiedzia³ ocb. |
Ahhh, oki. ju¿ wiem o któr± chodzi. Masz racjê pomyli³o mi siê. Swoj± drog± z "górami janowskimi" mam mi³e wspomnienia: ogniska do rana, kie³baski oraz piwo
Wracaj±c do miejsca gry w pi³kê, chyba takowego ju¿ nie ma w Klaudynie? |
|
|
|
 |
Walerian ¯yndul
|
Wys³any: 2008-04-29, 09:03
|
|
|
Ponoæ jest jaka¶ dzia³ka gminna pomiêdzy Klaudynem a Janowem (zaraz za lasem), przynajmnie takmówi³ swojego czasu wójt. Trzeba to sprawdziæ referacie architektury. |
Walerian ¯yndul |
|
|
|
 |
Walerian ¯yndul
|
Wys³any: 2008-05-04, 14:40
|
|
|
Za by³± jednostk± wojskow± na Prokofiewa jest góra (zwana chyba Gór± Janowsk±"), na której jest naturalna wydma, która powinna byæ zgodnie z prawem chroniona. Niestety jest ona dewastowana przez uje¿d¿aczy terenowych czteroko³owców.
Zreszt± bardzo wiele miejsc w naszych lasach jest tak traktowane przez terenowców. |
Walerian ¯yndul |
|
|
|
 |
Wiktak

|
Wys³any: 2008-05-06, 16:59
|
|
|
Mnie siê ju¿ co¶ pokrêci³o Ta jednostka z tym fajnym kominem to przy jakiej jest ulicy? |
|
|
|
 |
Walerian ¯yndul
|
Wys³any: 2008-05-06, 19:22
|
|
|
Z kominem jest przy Prokofiewa. |
Walerian ¯yndul |
|
|
|
 |
Kamil F
Go¶æ
|
Wys³any: 2009-11-30, 16:52 sprz±tanko
|
|
|
Co to siê sta³o, ¿e siê na jednostce naszej posprz±ta³o??
Kto¶ wie co¶ na ten temat??
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|